Kaip teisingai sudėti akmenis į krosnelę

Pirtis – tai vieta, kurioje atsipalaidavimas ir sveikatingumas susijungia į vieną. Vienas iš svarbiausių pirties elementų yra akmenys, kurie teisingai paruošti gali žymiai pagerinti pirties patirtį. Šiame straipsnyje, remdamiesi www.huum.eu pateikta informacija, dalinamės patarimais, kaip teisingai sudėti akmenis į pirties krosnelę.

Patarimai, kaip teisingai sudėti akmenis į pirties krosnelę

Kaip teisingai sudėti akmenis į pirties krosnelę / Huum.eu video

Jūs negalite turėti geros pirties be tinkamų pirties akmenų. Tūkstančius metų įkaitinti akmenys buvo svarbiausias bet kokios pirties ar prakaitinės konstrukcijos elementas, ir tas pats pasakytina šiandien apie pirtis su namų katilais.

„Drop“ modeliui reikia 60 kilogramų akmenų – net daugiau nei daugelis šių dienų medžio kūrenamų krosnių. Jums reikės, kad akmenys būtų maždaug 5–10 centimetrų dydžio. Jei užsisakysite namų akmenis, jums reikės keturių dėžių po 15 kilogramų akmenų kiekvienoje „Drop“ katilui.

Senovės tradicijos ir šiuolaikinis dizainas

Geras pirties akmuo yra kaip baterija – jis kaupia šiluminę energiją, kuri paskui lėtai išsiskiria. Jis taip pat turi būti atsparus karščiui ir labai patvarus. Todėl jums reikia naudoti magminius akmenis, kurie yra labai tankūs ir sunkūs.

Pasirinkus netinkamus akmenis, rezultatas gali būti neefektyvus, o kartais net pavojingas. „Huum“ pasirinkome aukštos kokybės akmenis, surinktus Suomijoje, žinomus kaip olivino diabazai arba olivino doleritai. Jie puikiai dera prie katilo konstrukcijos.

Kaip teisingai sudėti akmenis į pirties krosnelę
Kaip teisingai sudėti akmenis į pirties krosnelęs / Huum.eu nuotr.

Apvalūs ar skaldyti akmenys?

Yra šiek tiek ginčijamasi, ar apvalūs ar nuskelti akmenys yra geresni pirtyje, bet tai daugiau asmeninio skonio reikalas. Mes pasirinkome apvalius pilkus akmenis. Jie sukuria švelnesnį garą, nes leidžia vandeniui giliau patekti į katilą garuojant.

Jie garuoja šiek tiek lėčiau ir vizualiai puikiai dera prie katilo dizaino. Tačiau galite naudoti ir kitų tiekėjų akmenis, jei jie tinka pirtims. Tiesiog nerekomenduojame dekoratyvinių akmenų, nes jie gali lengvai suskaldyti.

Prieš įdedant akmenis į katilą, reikia atlikti du dalykus.

Pirma, nuplaukite juos vandeniu – taip pašalinsite dulkes, kurios nėra pavojingos ir greitai išgaruotų, bet norime, kad pirmasis Jūsų patyrimas su nauju katilu būtų kuo malonesnis, todėl tai užtikrins, kad garai bus švarūs.

Antra, išrūšiuokite akmenis pagal dydį į tris krūvas – šiek tiek mažesni, šiek tiek didesni ir kiek plokštesni. Kaip sudėsite akmenis katile, paveiks šilumos ir garų kokybę. Todėl neskubėkite šios dalies.

Kaip teisingai sudėti akmenis į pirties krosnelę

Norėsite, kad akmenys užpildytų kiekvieną katilo vietą, o mažesni akmenėliai užpildytų tarpus tarp didesnių. Šildymo elementai turėtų būti uždengti, o akmenys turėtų sudaryti tobulą lašelio formą, tačiau pakankamai laisvą, kad karštis cirkuliuotų efektyviai viduje.

Tai bus kaip dėlionė, ir kaip dėlionėje, turėtumėte skirti tam laiko ir mėgautis procesu. Pradėkite nuo apačios ir lipkite aukštyn. Jei iš karto pripildysite vieną pusę, galite sugadinti šildymo elementus, todėl turite dėti sluoksniais.

Didelius akmenis dėkite, kur tik galite, o mažesnius naudokite ankštesnėms vietoms pripildyti, pavyzdžiui, katilo priekyje. Plokštesni akmenys tinka geriau tarp šildymo elementų viduryje. Prisiminkite, neturi būti per tanku, nes norite, kad karštas oras cirkuliuotų aplink juos.

Kaip teisingai sudėti akmenis į pirties krosnelę / Sauliaus Barasos nuotr.

Vienas jūsų tikslų – užtikrinti, kad šildymo elementai nebūtų tiesiogiai matomi iš išorės, ypač žiūrint iš viršaus. Nevanduo neturi tekėti tiesiai ant šildymo elementų, nes tai nėra gera jiems, be to, geriausi garai atsiranda tiesiai nuo akmenų.

Kai pasieksite viršų, akmenis turėtumėte sudėti tankiau, nes ten kils daugiausia garų. Kai baigsite, tikriausiai liks akmenų. Nieko baisaus, vėliau vis tiek teks įdėti, nes laikui bėgant akmenys katile šiek tiek nusėda. Jie taip pat plečiasi ir traukiasi dėl karščio, tad kartais akmenys gali iškristi. Tai normalu.

Užsitarnavote gerą pirtį

Atlikę tokį sunkų darbą, užsitarnavote gerą pirtį. Dabar ją turite, todėl ačiū, kad įsigijote „Huum“ pirties katilą ir padedate išlaikyti mūsų senovines gerovės tradicijas šiuolaikiniu skandinavišku dizainu. Norėtume pamatyti jūsų pirtį, tad jei įkelsite nuotrauką į socialinius tinklus, naudokite grotažymę #huumsauna, kad galėtume ją pamatyti čia, Estijoje.

Estiškai eidami į pirtį sakome „huvaleli“ – tai reiškia „geros garinimosi“. Tad visų „Huum“ darbuotojų vardu linkime jums huvaleli!